dinsdag 14 februari 2017

Andere godsdiensten

Om de soms moeilijke teksten over de wereldgodsdiensten wat te verduidelijken, kan je hier de filmpjes van beeldbank nog eens herbekijken.

Islam (moslims):
- eredienst in de moskee
- gebed is belangrijk
- heilige boek
- gebedshuis van moslims

Joden:
- eredienst in de synagoge
- sabbat is rustdag
- bijzondere voorwerpen bij het bidden

Hindoes:
- eredienst in de tempel
- bidden thuis bij het huisaltaar
- het gebedshuis

Christenen:
- het heilige boek
- bidden

Het deel van de proef godsdienst over de wereldgodsdiensten is open boek. Dat betekent dat de leerlingen de antwoorden in hun lesboek mogen opzoeken. Die moeilijke termen hoeven ze dus zeker niet uit het hoofd te leren.
Het is wel handig als ze de tekst een paar keer gelezen hebben. Dan vinden ze alles sneller terug.

zaterdag 11 februari 2017

Boekenbeurs

Vandaag is het zover: 
onze jaarlijkse boekenbeurs met pannenkoekenverkoop. 

We verkochten bijna 1700 kg pannenkoeken en die kunnen zondag allemaal worden opgehaald in de overdekte zaal! Er is ook heel wat animatie voorzien voor jullie en als je wil, kan je zelfs smullen van een heerlijke pannenkoek.

Ondertussen gaat in de turnzaal de boekenbeurs door. Daar liggen tal van leuke, interessante boeken. Er is voor elk wat wils! Omdat we dit jaar de best verkopende klas zijn, kregen we bovendien een boekenbon van 50 euro.
Naast de boeken kan je ook de werkjes van alle klassen bewonderen. Want elke klas werkte rond een boek dat ze leuk vinden. Ook wij deden dat met het boek VROLIJK van Mies van Hout. En onze vissen zijn al klaar om jullie bewonderende blikken te ontvangen!








vrijdag 3 februari 2017

Spreekbeurt over een dier

Wil je graag informatie opzoeken over jouw dier?
Dan kan dat hier:

docukit
wikikids
Dierenzoeker
vogelvisie

Wil je er nog extra? Tik in de buik van google: natuurpunt + jouw dier. Ook op andere websites via Google kan je info vinden. Vergeet ook niet dat de bibliotheek misschien ook boeken heeft over jouw dier...

Veel succes en plezier!